The light between oceans (voorpremière)

Daar zitten ze dan, gelukkig te zijn in hun vuurtoren met magnifiek uitzicht op twee oceanen. Tom Sherbourne (Michael Fassbender) kan het nog nauwelijks geloven. Zijn herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog zijn nog vers. Na zijn afscheid bij het leger krijgt hij het aanbod om voor een half jaar een depressieve vuurtorenwachter te vervangen op het desolate eilandje Janus aan de Australische kust. Het is precies wat hij zoekt na die ellendige jaren: rust, ruimte en alleen zijn met de natuur.
De dag voor Tom afreist naar Janus ontmoet hij Isabel (Alicia Vikander), een jonge vrolijke vrouw die geïnteresseerd raakt in die wat teruggetrokken man. Het duurt even, maar ze weet hem voor zich te winnen en de twee beloven elkaar eeuwige trouw. Tom krijgt een driejarig contract nadat zijn voorganger zelfmoord heeft gepleegd. Niets staat het tweetal meer in de weg voor een gelukkige toekomst, zeker nu Isabel zwanger is.
Tot zover het happy deel van THE LIGHT BETWEEN OCEANS, een verfilming van M.L. Stedman’s gelijknamige bestseller door Derek Cianfrance (BLUE VALENTINE, THE PLACE BEYOND THE PINES). Wat volgt is drama op drama. Onder barre omstandigheden bevalt Isabel te vroeg van hun kind, dat overlijdt. Ook de tweede zwangerschap eindigt in mineur. Wanneer er een roeibootje aanspoelt met een dode man en een nog levende baby is het voor Isabel duidelijk: dat kan hún baby worden. Niemand hoeft het te weten, legt ze Tom voor. Die is in gewetensnood, maar wil na alle verdriet ook zijn vrouw weer gelukkig zien en hij stemt toe. Het gaat lang goed, het meisje Lucy groeit in liefde bij het echtpaar op. Toch gaat er iets knagen wanneer Tom erachter komt wie de moeder van het meisje is.