Maggie’s plan

Maggie is in de dertig, woont in New York en weet wat ze wil met haar leven. Helaas werkt het leven niet altijd mee: nét nu ze zeker weet dat ze een kind wil, lukt het haar maar niet om langer dan zes maanden een relatie te hebben. Maar geen nood, ze heeft een plan. De knappe Guy, een wiskundige die een alternatief augurkenfabriekje is begonnen, wil wel als spermadonor dienen.

Precies als Maggie alles daarvoor heeft geregeld, loopt John haar leven binnen. Hij is aangenomen als prof op de universiteit waar Maggie werkt als studieadviseur. Maggie valt als een blok voor hem, want John is slim, charmant én werkt aan een boek. John blijkt een ongelukkig huwelijk te hebben met de strenge Deense hoogleraar Georgette, met wie hij twee kinderen heeft.

Dan springt de film drie jaar verder. Inmiddels is Maggie getrouwd met John en hebben ze samen een dochtertje, Lily. Maggie is dolgelukkig als moeder en John is nog steeds druk bezig met zijn almaar uitdijende boek. Hij gaat zó op in het schrijven dat Maggie er langzaam maar zeker genoeg van krijgt. Op die manier wil ze niet getrouwd zijn! Vervolgens bedenkt ze een plan: zouden John en Georgette niet weer samen kunnen leven?

MAGGIE’S PLAN is een bij vlagen hilarische film met Woody Allen-achtige trekjes, waarin de acteurs zich van hun beste kant laten zien. Hoofdrolspeelster Greta Gerwig, die we nog kennen uit FRANCIS HA, is grappig en aandoenlijk als jonge vrouw die grip op haar leven probeert te krijgen. Tegenspeler Ethan Hawke is een kwajongensachtige professor die zich door het leven heen rommelt. En Julianne Moore (STILL ALICE) zet een geweldige Georgette neer, als een onbuigzame maar ook eenzame vrouw die ‘haar’ John maar moeilijk los kan laten.