love_and_friendship.jpg

Love & friendship

Love & friendship

Doortrapt, gehaaid, zelfzuchtig én een vlotte babbel. Het zijn de karaktertrekken van de knappe weduwe Lady Susan (Kate Beckinsale). Met gemak windt ze de mannen om haar vingers, is ze een meester in het manipuleren en heeft ze altijd een tweede agenda.

Na de dood van haar man heeft deze dame wel een probleem: ze heeft geen cent meer te makken. Het is dus zaak een bemiddelde echtgenoot te vinden, voor zichzelf én haar tienerdochter Frederica. Haar plannetjes legt ze steevast voor aan haar Amerikaanse hartsvriendin Alicia (Chloë Sevigny), bij wie ze altijd een luisterend oor vindt.

Susan was lange tijd te gast op Langford, de verblijfplaats van de knappe Lord Manwaring en zijn steenrijke maar jaloerse echtgenote Lucy. Daar was ze kennelijk niet langer meer welkom, want op een dag valt Susan binnen bij haar bemiddelde zwager Charles en schoonzus Catherine. Met hun twee kinderen en Catherine’s jongere broer Reginald (Xavier Samuel) woont het echtpaar op het landgoed Churchill – volgens Susan het toppunt van saaiheid. Catherine voelt zich overvallen, maar Charles laat zijn schoonzus niet in de steek. Dat geldt ook voor Frederica wanneer die van kostschool wordt gestuurd. Het meisje heeft het moeilijk: haar moeder zadelt haar op met een schatrijke huwelijkskandidaat in wie ze niets ziet. Met zo’n rare kwibus wil ze haar leven niet delen.

Intussen laat de straalverliefde Reginald zich inpakken door Susan. Tevergeefs probeert zijn familie hem te waarschuwen, maar zijn ogen gaan pas open na een confrontatie met Lucy Manwaring. Susan blijkt op meerdere borden tegelijk te schaken.

Het uitbundige en vrolijke LOVE & FRIENDSHIP is gebaseerd op de novelle ‘Lady Susan’ van Jane Austen. Het is weer zo’n heerlijk oer-Brits kostuumdrama, gefilmd op prachtige locaties in Ierland.