kleine_nicolaas_gaat_op_vakantie.jpg

Kleine Nicolaas gaat op vakantie

Kleine Nicolaas gaat op vakantie

Met een toespraak van de directeur op het schoolplein eindigt het schooljaar. Hoera, Nicolaas heeft vakantie! Waar zal hij dit jaar naartoe gaan? Zijn vader en moeder kunnen het nooit eens worden: mama wil altijd naar de bergen en papa naar zee. Dit jaar loopt het anders. Mama wil best naar zee, maar alleen als omi meegaat. Tja, dat wil papa weer niet. Na veel geharrewar is het toch zover en rijden ze met z’n vieren richting kust.

Aangekomen bij hotel Beau Rivage blijkt dat er maar twee kamers gereserveerd zijn. Nicolaas is de pineut en moet bij z’n oma op de kamer. Van slapen komt het niet, want omi snurkt als een tractor. Midden in de nacht kruipt hij bij zijn ouders in bed, maar ook dat werkt niet. Uiteindelijk is papa de pineut: met zijn deken stapt hij in bad.

Nicolaas heeft al snel vakantievriendjes. Ze hebben allemaal iets bijzonders: Freddy eet de gekste dingen, Koen weet het altijd beter, Djodjo heeft een Engels accent, Ben woont in het hotel en Paul is een huilebalk. Er is ook een meisje, Isabelle. En ook zij heeft iets bijzonders: zonder ook maar één woord te zeggen staart ze voortdurend met grote ogen naar Nicolaas. Samen met zijn vrienden verzint Nicolaas van alles om Isabelle te ontlopen. Hij denkt namelijk dat hij van zijn ouders met haar moet trouwen – en dat is wel het laatste wat hij wil. Nicolaas rolt van het ene misverstand in het andere. Komt dat ooit nog goed?

De populaire Franse kinderboekenreeks van Goscinny & Sempé uit de jaren zestig staat aan de basis van deze hilarische familiefilm: KLEINE NICOLAAS GAAT OP VAKANTIE, de opvolger van KLEINE NICOLAAS uit 2009.