mon_roi.jpg

Mon roi

Mon roi

Eén keer in je leven een grote meeslepende liefde meemaken, dat klinkt veel mensen reuze aanlokkelijk in de oren. Maar met een grote liefde komen de grote gevoelens. Neem Marie-Antoinette (Tony, zoals haar vrienden haar noemen) en Georgio in MON ROI. Als ze elkaar voor het eerst ontmoeten vallen ze als een blok voor elkaar. Maar op het moment dat de film begint zit Tony (Emmanuelle Bercot) eenzaam en alleen in een revalidatiecentrum, omdat ze moet herstellen van een pittig skiongeluk. Ze heeft alle tijd om na te denken en blikt terug op haar relatie met Georgio (Vincent Cassell).

Vanaf het moment dat ze elkaar leren kennen is de onopvallende advocate Tony volledig in de ban van de knappe player Georgio. Een beetje op haar hoede vraagt ze hem als ze voor het eerst met elkaar naar bed zijn geweest nog: ‘Je bent toch geen eikel?’ Hij wacht even en zegt dan: ‘Ik ben de koning van de eikels’.

Het had een waarschuwing kunnen zijn, maar de eerste tijd zijn Tony en Georgio zó halsoverkop en meeslepend verliefd. Een geweldige, verslavende periode. En dan beginnen de eerste ergernissen, gevolgd door harde verwijten die uitmonden in emotionele ruzies. Dat Tony in het revalidatiecentrum niet alleen moet bijkomen van haar lichamelijke verwondingen is duidelijk.

Met MON ROI schetst de Franse regisseur Maïwenn Le Besco de achtbaan van liefde tussen twee mensen die niet mét maar ook niet zonder elkaar kunnen. En ondanks de pijnlijke ruzies krijg je ook als toeschouwer heimwee naar het zoete begin van hun relatie.