solan_en_ludwig_en_de_sneeuwmachine.jpg

Solan en Ludwig en de sneeuwmachine

Solan en Ludwig en de sneeuwmachine

In het Noorse dorpje Pinchcliffe wonen Solan en Ludwig bij hun vriend Reodor Felgen, de uitvinder. Eend Solan is niet op z’n mondje gevallen, hij is zelfs af en toe behoorlijk brutaal. Dat kan je niet zeggen van egeltje Ludwig, die is juist een beetje bedeesd en onzeker. Een bijzonder koppel dus.

Het is eind december en alle dorpsbewoners maken zich op voor een mooi kerstfeest. Er is één probleem: de weersvoorspellingen geven aan dat het dit jaar geen witte kerst wordt. In de krant heeft redacteur Freeman Pløsen weliswaar geschreven dat het gaat sneeuwen, maar dat gelooft niemand. Die man wil alleen maar dat zijn krant beter wordt verkocht.

Kerstmis zonder  sneeuw!? Dat kan echt niet, vindt Ludwig. Daar moet toch iets op te verzinnen zijn. En als er iemand is die daarbij kan helpen, is dat natuurlijk Reodor. Kan hij niet een sneeuwmachine maken? Reodor moet er eens goed over nadenken. Eigenlijk vindt hij dat je de natuur zijn gang moet laten gaan, maar zijn uitvindershart gaat toch sneller kloppen en hij gaat aan de slag. Is er nog wel tijd genoeg om een superkrachtig sneeuwkanon in elkaar te knutselen? Hij moet tenslotte ook nog kerstcadeautjes kopen.

Als Freeman Pløsen erachter komt waarmee Reodor bezig is, gaat het helemaal mis. Pinchcliffe wordt begraven onder de sneeuw, terwijl Reodor onder geheimzinnige omstandigheden is verdwenen. Hoe moeten Solan en Ludwig dit oplossen?

SOLAN EN LUDWIG EN DE SNEEUWMACHINE is een animatiefilm van de Noorse regisseur Rasmus Sivertsen, die eerder al succesvol was met zijn films over Volkswagen Kever Pelle. Met veel humor en liefde brengt hij zijn figuren tot leven: een heerlijke kerstfilm.