Stip en vlek doen weer gek

Stip en Vlek heten niet zomaar Stip en Vlek. ‘Stip is gestipt en Vlek is gevlekt. Precies zoals het hoort. Of niet soms?’, hoor je aan het begin van STIP EN VLEK DOEN WEER GEK. Dat klopt wel, en dat ze soms gek doen klopt ook. Daarom zijn ze ook zo grappig.

Stip en Vlek zijn twee konijntjes die al heel lang vriendjes zijn. Ze spelen graag met elkaar en zijn eigenlijk nooit te moe om weer iets leuks te bedenken. In zes korte verhaaltjes zie je wat de twee vriendjes allemaal meemaken. Zo bakken ze in ‘De Bollenbakkers’ broodjes en chocoladebollen, maar ze maken er wel een boeltje van. Geeft niks, ze gaan gewoon lekker in bad. In ‘Ondersteboven’ proberen Stip en Vlek de knappe acrobaten uit het circus na te doen. Dat is best lastig, ze vallen steeds om en hun kleren zitten onder de modder. Hoe moeten ze dat nu weer oplossen? In ‘Waterpokken’ krijgt Stip vlekjes op zijn lijf. Hij voelt zich niet lekker en heeft het warm. Vlek geeft hem water, maar heeft even later ook allemaal stipjes. Hoe zit dat toch met die vlekken en stippen?

Na STIP EN VLEK is STIP EN VLEK DOEN WEER GEK de tweede compilatiefilm van het Zweedse duo Lotta en Uzi Geffenblad. De poppenanimaties zien er simpel uit, maar zitten knap in elkaar. Dialogen zijn er niet – de voor kleuters herkenbare verhaaltjes worden door een prettige voice-over en aanstekelijke muziek ondersteund.