St. Vincent

In ST. VINCENT keert acteur Bill Murray (HYDE PARK ON HUDSON, LOST IN TRANSLATION) terug naar de typerende rol waarmee hij bekend werd: een man die met uitgestreken gezicht de vreselijkste oneliners verkondigt. Murray speelt dit keer de cynische oorlogsveteraan Vincent, een buurman die je niet naast je wilt hebben.

Vincent moppert, drinkt en maakt een rotzooi van zijn huis en tuin. Verder brengt hij zijn tijd door in bars, op de paardenrenbaan en in de stripclub. Daar werkt de Russische stripper Daka (Naomi Watts) die een kind van hem verwacht. Samen met een mysterieuze vrouw die hij in een verpleeghuis bezoekt is Daka het enige gezelschap dat hij om zich heen kan velen.

Dan komt de alleenstaande Maggie (Melissa McCarthy) met haar twaalfjarige zoontje Oliver naast Vincent wonen. Hun kennismaking begint met een enorme scheldkanonnade van Vincent, omdat verhuizers een boom in zijn tuin vernielen. Als blijkt dat Maggie lange dagen moet werken, vraagt ze haar buurman toch of hij tegen betaling op Oliver wil passen. Vincent, altijd in geldnood, gaat overstag en leert de jongen lessen uit het echte leven: hoe wed je op paarden en hoe reken je af met pestkoppen. Daardoor raken de twee steeds meer op elkaar gesteld en blijkt Vincent ondanks zijn botte manieren best wel te deugen.

ST. VINCENT biedt Bill Murray de kans om de tragikomische kant van zijn karakter tot het uiterste uit te spelen: hoe beroerd het er voor Vincent ook voor staat, hij geeft er een fraaie draai aan waardoor je tóch moet lachen.