A thousand times good night

A THOUSAND TIMES GOOD NIGHT komt uit de koker van de Noorse regisseur Erik Poppe, die eerder successen boekte met het drama HAWAII, OSLO en het minstens zo sterke TROUBLED WATER. Voor zijn nieuwste film werkte hij samen met de Franse ster Juliette Binoche, die grote films afwisselt met ‘kleinere’ filmhuisfilms.

Binoche speelt dit keer de wereldberoemde oorlogsfotografe Rebecca. In het eerste kwartier zien we hoe zij haar leven riskeert in Kabul, waar ze een fotoreportage aan het maken is van een vrouwelijke strijdster. Rebecca raakt er gewond bij een explosie en moet vervolgens terugkeren naar haar gezin in Dublin. Dat blijkt flink slikken, want Rebecca is gewend aan veel spanning en gevaar. Ze botst daardoor met haar man Marcus (Nikolaj Coster-Waldau), die vindt dat ze méér aandacht moet besteden aan haar twee jonge dochters. Het levert een even klassiek als modern dilemma op: moet Rebecca kiezen voor haar carrière als globetrotter en fotograaf, of toch meer voor haar gezinsleven?

Regisseur Poppe kon voor A THOUSAND TIMES GOOD NIGHT deels putten uit zijn eigen herinneringen. Voordat hij zich in de filmwereld stortte was hij namelijk zelf een succesvol fotojournalist. Daarnaast keek hij ook goed naar Susanne Bier (BROTHERS, AFTER THE WEDDING), want zijn film ademt bij vlagen eenzelfde sfeer als de familie(melo)drama’s van de Deense Oscarwinnares.