All is lost icon_trailer.png

‘Het spijt me, alles is verloren’, zegt de man aan het begin van de film. Zijn boot drijft op de kop door het water, dit lijkt het einde. Hij schrijft een briefje – voor zijn vrouw, zijn kinderen, zijn vrienden? – doet het in een fles en gooit die in zee.

Dan schakelt de film acht dagen terug. De man, geweldig gespeeld door topacteur Robert Redford die in het verhaal naamloos blijft, ligt in de kajuit als hij een enorme knal hoort. Zijn zeilboot is geraakt door een container die overboord is geslagen van één van de gigantische vrachtschepen die door de nabijgelegen vaarroute trekken. Het water klotst door een fors gat naar binnen. Tot overmaat van ramp zijn de scheepsradio en de computer nat geworden, waardoor hij de buitenwereld niet kan bereiken. Beheerst begint de man het gat te dichten, met om hem heen de eindeloze oceaan en de eeuwige golfslag. En een storm in de verte die snel dichterbij komt.

ALL IS LOST is een survival-film over een gevecht van één man tegen de zee en zichzelf. Redford, 78 jaar inmiddels, worstelt helemaal alleen met de elementen. Als kijker is het alsof je als verstekeling zijn hele reis aan boord kunt volgen. Met zijn gelooide gezicht draagt Redford de film, hij praat niet, maar doet, hij overleeft. De acteur, die in de jaren zeventig als golden wonderboy bekend werd met hoofdrollen in THE STING en ALL THE PRESIDENT’S MEN, speelt één van de beste rollen uit zijn carrière. En regisseur J.C. Chandor, die debuteerde met de film MARGIN CALL over het begin van de financiële crisis, levert opnieuw een verrassende film af.