prince_avalanche.jpg

Prince Avalanche

Prince Avalanche icon_trailer.png

PRINCE AVALANCHE is een vermakelijke, ietwat absurde Amerikaanse remake van de IJslandse film EITHER WAY (2011). Eigenlijk gebeurt er niet zoveel in deze film, maar toch zit je steeds te gniffelen om de situaties die zich voordoen. Stel je voor: het is de zomer van 1988. In een desolaat landschap van uitgebrande bossen in Texas werken twee mannen aan de enige weg die door dat gebied loopt. Alvin (Paul Rudd) en zijn toekomstige zwager Lance (Emile Hirsch) plaatsen pionnetjes, slaan paaltjes in de grond en verven gele lijnen op de weg. Niet al te opwindend werk dus. Dat vindt ook Lance, die als stadsmens en feestbeest maar niet kan wennen aan de stilte daar. Buiten een enkele ontmoeting met een vrouw en een oude vrachtwagenchauffeur zijn de twee mannen op elkaar aangewezen. Ze slapen in een tent, maken een vuurtje, lezen wat en eten zelfgevangen vis.

Alvin heeft de leiding, dat is duidelijk. Niet dat hij daar nou op zat te wachten, maar ja, je moet wat overhebben voor je vriendin. Die vindt het nodig dat haar jongere broertje nu eindelijk eens volwassen wordt. En wie kan Lance daarbij beter helpen dan Alvin?

De twee hebben werkelijk niets gemeen. Lance kijkt steeds reikhalzend uit naar het weekend om zijn opspelende hormonen te temmen, terwijl Alvin gedijt in het stille bos – ver weg van iedereen. Natuurlijk leidt dit tot een onvermijdelijke confrontatie die ook de nodige helderheid verschaft over allerlei gevoeligheden en onzekerheden bij de twee mannen.

PRINCE AVALANCHE is alleen al bezienswaardig vanwege het knappe acteerwerk van Rudd en Hirsch (INTO THE WILD), maar let ook eens op de suffe tachtiger jaren-aankleding en de soundtrack. In Berlijn won David Gordon Green eerder dit jaar de Zilveren Beer voor zijn regie.