kapringen.jpg

Kapringen

  • Ook van Tobias Lindholm:

  • Krigen
  • krigen.jpg
  • Ook met Pilou Asbæk:

  • Krigen
  • krigen.jpg

Kapringen icon_trailer.png

Op het kantoor van een grote rederij in Kopenhagen wordt de CEO van het bedrijf, Peter Ludvigsen (Søren Malling), uit een vergadering geroepen. Zijn rechterhand heeft slecht nieuws voor hem: de kapitein van hun vrachtschip Rozen heeft nog net kunnen melden dat Somalische piraten zijn schip hebben gekaapt.

Zoals een goed bestuurder betaamt, stelt Peter direct een crisisteam samen dat alle informatie over het schip en de bemanning moet verzamelen. Om wie gaat het? Hoe staat het met hun gezondheid, privésituatie, weerbaarheid? Ook haalt hij een Britse professional in huis met onderhandelervaring. Hij is erbij als de familieleden van de bemanning worden ingelicht, beantwoordt vragen en stelt ze gerust. En dan is het wachten, lang wachten op het eerste contact.

Intussen hebben de bemanningsleden van het gekaapte schip het zwaar, want de bewapende piraten gaan niet bepaald zachtzinnig met ze om. Ze verstaan elkaar niet, maar hun commando’s en dreigende gebarentaal liegen er niet om. Scheepskok Mikkel (Pilou Asbaek, de spindokter uit BORGEN) wordt samen met zijn kapitein naar een klein warm vertrek gebonjourd, vlakbij de keuken. De kapitein wordt ziek en Mikkel kan de spanningen nauwelijks aan. Maar hém kunnen de piraten goed gebruiken – er moet tenslotte gegeten worden.

Door Mikkel’s ogen zien we de chaos, nervositeit en spanning oplopen tijdens de onderhandelingen die uiterst stroef verlopen. De rederij peinst er niet over om de geëiste 15 miljoen dollar te betalen, maar wil wel de crew gezond en veilig thuis krijgen. Zowel aan boord als in de thuishaven worden alle tactieken uit de kast getrokken. Maar hoe ver kun je gaan? KAPRINGEN (‘de kaping’) is een zinderende thriller van Deense makelij. Wederom vakwerk van de schrijvers en acteurs van BORGEN, SUBMARINO EN JAGTEN.