song_for_marion.jpg

Song for Marion

Song for Marion icon_trailer.png

In de relatie van Arthur (Terence Stamp) en Marion (Vanessa Redgrave) is de rolverdeling na alle jaren dat ze samen zijn wel duidelijk. Hij is de zurige mopperpot, gek op zijn vrouw, maar van andere mensen moet hij niet zoveel hebben – met zijn zoon James heeft hij zelfs een slechte band. Zij is de lieve, enthousiaste en sociale van de twee: dol op haar man, maar ook erg gelukkig in het zangkoor waarin ze met andere ouderen popsongs zingt.

Dan wordt Marion ziek, ernstig ziek, en verandert hun leven. Maar een repetitie overslaan is er niet bij. Tegen zijn zin brengt Arthur haar naar het dorpshuis waar het koor, opgezweept door de jonge dirigent Elizabeth, hiphop en rock oefent voor een grootse korenwedstrijd. Als Marion steeds zieker wordt raakt hij noodgedwongen steeds meer betrokken bij het koor. Als ze dood gaat, neemt hij tegenstribbelend zelfs haar plaats in. Blijkt hij nog verdienstelijk te kunnen zingen ook!

SONG FOR MARION is een feelgood film over ouderdom en de vraag of je op latere leeftijd nog kunt veranderen. En over het belang van goede vriendschappen, zoals Marion die onderhoudt met haar geliefde koorleden. Een melodrama? Ja, maar wel één waarbij ook hartelijk gelachen kan worden en waarbij je kunt genieten van het aanstekelijke spel van de acteurs. Vanessa Redgrave is prima als de immer opgewekte Marion, maar vooral Terence Stamp is helemaal op zijn plaats als de knorrige echtgenoot die alle zeilen bij moet zetten om niet aan zijn verdriet ten onder te gaan.