Great expectations icon_trailer.png

GREAT EXPECTATIONS is één van de populairste werken van Charles Dickens. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de 19e eeuw. De arme, jonge Pip (Jeremy Irvine) woont als wees bij zijn oudere zus en haar man. Als smidsknecht droomt hij van een groots en meeslepend leven. Dat die droom ooit werkelijkheid wordt, kan hij dan nog niet bevroeden. Toch heeft Pip daar onbewust zelf de hand in gehad door een goede daad te verrichten. Bij het graf van zijn moeder ontmoet hij een ontsnapte gevangene, Magwitch (Ralph Fiennes), die hem om wat eten en drinken vraagt. En natuurlijk helpt Pip de man.

Later leert Pip de buitenissige en ooit rijke Miss Havisham (Helena Bonham Carter) kennen. Haar aanstaande man liet Havisham voor het altaar staan en ging er met haar geld vandoor. Sindsdien heeft zij haar bruidsjurk niet meer uitgedaan en haat ze mannen als de pest. Havisham ziet in Pip een geschikt speelkameraadje voor haar dochter Estella (Holliday Grainger). De jongen valt als een blok voor het meisje, maar zij wijst hem hooghartig af.

Pip heeft meer geluk als een onbekende weldoener hem een fortuin schenkt. Nu kan hij naar Londen verhuizen en als een heer van stand leven, waardoor hij betere papieren heeft om Estella alsnog voor zich te winnen. Dan maakt de onbekende weldoener zich bekend en staat Pip’s leven opnieuw op z’n kop.

GREAT EXPECTATIONS is een traditionele, fraaie kostuumfilm in een prachtige Engels decor. Regisseur Mike Newell brak ooit door met FOUR WEDDINGS AND A FUNURAL en maakte ook HARRY POTTER AND THE GOBLET OF FIRE. Dat laatste is te zien, want in de belangrijke rollen van GREAT EXPECTATIONS duiken allerlei Potter-acteurs op.