broken.jpg

Broken

Broken icon_trailer.png

Het is bij BROKEN vooral in het begin goed opletten, want de gebeurtenissen in de eerste tien minuten zijn bepalend voor de rest van de film. De elfjarige Emily, die meestal als Skunk door het leven gaat, komt thuis en groet buurjongen Rick. Ze kletsen wat, en alles ziet er vriendelijk uit tot hun buurman Oswald naar buiten komt stormen. Hij begint Rick zonder pardon in elkaar te slaan, terwijl Skunk verbijsterd toekijkt.

Door de ogen van Skunk zie je vervolgens hoe die gebeurtenis het leven van drie gezinnen verandert. Skunk woont samen met haar vader Archie, haar broer Jed en au pair Kasia nadat haar moeder het gezin heeft verlaten. Archie (Tim Roth uit PULP FICTION) heeft vooral oog voor de aantrekkelijke Kasia.

Ook buurman Oswald staat er als vader alleen voor bij de opvoeding van zijn drie opgroeiende dochters, zijn vrouw is overleden. Hij raakt de controle over hen steeds meer kwijt en koelt zijn onmacht en agressie op Rick, een aardige jongen die geestelijk wat achter blijft. Tot verdriet van zijn ouders trekt Rick zich na de aanval helemaal in zichzelf terug.

Skunk ziet scherp wat er gebeurt in haar omgeving en dat levert, zoals vaker bij pubers die de wereld ontdekken, geestige en rake observaties op – vooral in gesprekken met broer Jed. Skunk, een mooie rol van nieuwkomer Eloise Laurence, is met haar natuurlijke en sprankelende spel het middelpunt van BROKEN. Je kunt niet anders dan met haar meevoelen, als ze zich staande houdt in de verwarrende wereld die de volwassenen om haar heen ervan maken.