Anna Karenina icon_trailer.png

Het leven in het negentiende eeuwse Sint Petersburg was voor de adel door alle regeltjes en geboden haast een toneelstuk. ANNA KARENINA, de nieuwste verfilming van Tolstoj’s vuistdikke meesterwerk, is zelfs letterlijk een toneelstuk: regisseur Joe Wright laat zijn hele film in en om een theater spelen. Anna (Keira Knightley) en haar man Aleksej (Jude Law) bevinden zich op een podium tegen een achtergrond van bewegende decors.

In de verrassende openingsscènes schetst Wright het verhaal: de deftige, mooie Anna is getrouwd met de saaie ambtenaar Aleksej Karenin en redt zich op het oog best. Tot ze tijdens een logeerpartij bij haar broer in Moskou de knappe graaf Vronsky (Aaron Taylor Johnson) ontmoet. De aantrekkingskracht tussen beiden blijkt groot, een affaire is al gauw onafwendbaar. In een spectaculair gefilmde dans vallen Anna en Vronsky definitief voor elkaar. Ze hebben alleen nog maar oog voor elkaar en even is de hele buitenwereld ver weg. Maar met hun verboden liefde overtreden ze de knellende regels van de Russische adel. Anna moet kiezen: voor een veilig leven met haar man, of voor haar passie voor Vronsky. De gevolgen zijn dramatisch.

ANNA KARENINA is een prachtig kostuumdrama, zoals Wright eerder liet zien in ATONEMENT en PRIDE AND PREJUDICE. Deze ANNA KARENINA is een oogstrelend spektakel, waarbij je na twee uur wat overdonderd naar buiten stapt.