une_vie_meilleure.jpg

Une vie meilleure

Une vie meilleure icon_trailer.png

Het begint zo mooi. Nadat de jonge kok Yann weer eens vergeefs gesolliciteerd heeft bij een restaurant, ontmoet hij de knappe serveerster Nadia. Ze flirten, drinken wat, belanden samen in bed en raken dolverliefd. Al snel is er sprake van een serieuze relatie, zeker als het ook klikt tussen Yann en Nadia's negenjarige zoon Slimane.
Als het tweetal stuit op een vervallen huis dat op een uur rijden van Parijs ligt, zien ze kans een droom waar te maken. Yann wil er een eigen restaurant beginnen. Ze hoeven het huis alleen maar op te knappen en de weg naar een beter leven ligt open. Welgemoed betrekken ze een stacaravan naast het huis, sluiten hier en daar een lening af en beginnen met verbouwen. Maar het blijkt niet zo eenvoudig om te voldoen aan alle Franse horeca-wetten, en bovendien steekt het stel zich steeds dieper in de schulden.
De spanningen lopen op, waarna Nadia ten einde raad een tijdelijke baan aanneemt in Canada om extra geld te verdienen. Ze vertrekt - niet zonder ruzie - en laat Slimane zo lang achter bij Yann. Dan begint Yann's worsteling om zich staande te houden tegenover een schijnbaar onafzienbare rij schuldeisers. Hij wringt zich in alle denkbare en ondenkbare bochten om aan hun wurggreep te ontkomen, terwijl hij ook nog een goede stiefvader probeert te zijn voor Slimane.
UNE VIE MEUILLEURE is een bij tijden benauwend relatiedrama in een harde wereld, waaraan is af te zien dat regisseur Cédric Kahn eerder vooral thrillers maakte.