populaire.jpg

Populaire

Populaire icon_trailer.png

Romantische komedies zijn vaak van hetzelfde laken en pak, maar de Franse regisseur Régis Roinsard debuteert met een hoogst origineel verhaal. POPULAIRE draait namelijk om een kampioenschap voor typistes die met elkaar wedijveren om het hoogste aantal aanslagen per minuut op een typemachine. De film speelt eind jaren vijftig - uitbundig vormgegeven in kleding en entourage. Het was de tijd waarin een secretaresse/typiste nog aan allerlei ongeschreven regels gebonden was.
Rose Pamphyle (Deborah François uit LA TOURNEUSE DE PAGES en MY QUEEN KARO) ontvlucht haar bekrompen geboortedorp waar haar vader een soort winkel van Sinkel heeft. Ze hoopt als secretaresse aan de slag te kunnen in de stad. Eigenlijk is ze daar veel te onhandig voor, maar ze heeft één troef: ze kan heel snel typen. Dankzij dit bijzondere talent weet ze een baan te veroveren op het kantoor van de strak in het pak gehesen verzekeringsagent Louis Échard (Romain Duris uit EXILS en PARIS).
Natuurlijk zijn baas en secretaresse tot elkaar veroordeeld, maar dan moet Rose wel eerst het kampioenschap sneltypen winnen. Tot het uiterste getergd brengt ze elke avond achter de typemachine door in het huis van haar baas in de hoop het hart van Louis te winnen. Maar zo eenvoudig gaat dat niet. Bovendien gooit de concurrent roet in het eten: Rose wordt ‘weggekocht’ en speciaal voor haar wordt er een roze typemachine ontworpen. Met een vette knipoog naar MAD MEN komt Rose uiteindelijk in de Verenigde Staten terecht voor het WK sneltypen. Het eeuwige motto van de Franse film wordt ons hier maar weer eens ingepeperd: America for business, France for love!