hope_springs.jpg

Hope springs

Hope springs icon_trailer.png

Dertig jaar huwelijk is lang, merken Kay en Arnold Soames. De sleur van alledag is haast ongemerkt diep ingesleten. Het begon ermee dat Arnold apart ging slapen omdat hij zo snurkte. En nu staat het ritme van de dagen vast: Kay bakt 's ochtends eieren met spek, Arnold ontbijt achter de krant en vertrekt na een kuise kus op de wang van Kay. De avond is al niet veel beter: Arnold valt steevast tijdens een programma over golf in slaap. 'Ik lijk wel getrouwd met de sportzender', verzucht Kay. Tot ze besluit dat het genoeg is en ze voor hun tweeën een weekje intensieve huwelijkstherapie boekt bij relatiecoach Bernie Feld (een ingetogen Steve Carell) in het plaatsje Hope Springs. Tegenstribbelend gaat Arnold mee.
Het klinkt als een vertrouwd Hollywood-recept: uitgeblust stel ontdekt elkaar opnieuw. Maar wat HOPE SPRINGS extra leuk maakt, zijn de acteurs. Kay wordt gespeeld door niemand minder dan Meryl Streep, in haar eentje goed voor zeventien Oscar-nominaties. En Tommy Lee Jones is Arnold. Inderdaad, dé Tommy Lee Jones, de uitgestreken crimefighter uit kaskrakers als MEN IN BLACK en THE FUGITIVE. Niet echt bekend van zijn kwetsbare, gevoelige rollen.
Maar hij zet een verrassend overtuigende Arnold neer. In HOPE SPRINGS ligt je sympathie eerst bij Kay, die het toch niet getroffen heeft met haar stugge accountant. Maar gaandeweg verschuift je sympathie naar Arnold, die het eigenlijk nooit goed kan doen. Regisseur David Frankel (die met Meryl Streep THE DEVIL WEARS PRADA maakte) levert met HOPE SPRINGS een humoristisch relatiedrama, met twee topacteurs in de hoofdrollen.