To Rome with love

In de winter van zijn leven lijkt Woody Allen zijn jeugd te hebben hervonden. Terwijl de meeste van zijn leeftijdgenoten al lang achter de geraniums zitten, blijft de bijna 77-jarige regisseur nog steeds films maken met een ijzeren ritme van één per jaar. En ze zijn nog succesvol ook, want de vorig jaar verschenen komedie MIDNIGHT IN PARIS was de lucratiefste en best bezochte Allen-film aller tijden. De laatste jaren hanteert de oude vos een vast procédé voor zijn films: hij kiest een beroemde en fotogenieke grote stad, schrijft daar een luchtig scenario over en slaat met een verzameling beroemde acteurs aan het filmen. Na Londen, Barcelona en Parijs situeerde hij zijn nieuwste productie in Rome.
TO ROME WITH LOVE is een komedie met vier verhaallijnen die elkaar doorkruisen. Zo zien we een doorsnee Italiaan (Roberto Benigni) wiens leven in één klap verandert wanneer hij ten onrechte wordt aangezien voor een beroemdheid en hij de paparazzi op zijn hielen krijgt. Verder zien we Woody Allen zélf, als een Amerikaanse operaregisseur die naar Rome reist om zijn aanstaande schoonzoon te ontmoeten. Diens vader blijkt een groot zangtalent, maar wel met één makke: hij kan alleen maar zingen onder de douche en niet op een podium. Het derde verhaal gaat over een callgirl (Penélope Cruz, met opzet voluptueuzer dan ooit) die een wel heel bijzondere relatie krijgt met een pasgetrouwd stel dat voor familiebezoek in Rome is.
In het vierde en meest uitgewerkte verhaal maken we kennis met de jonge Amerikaanse would-be architect Jack (Jesse Eisenberg uit THE SOCIAL NETWORK) die met zijn vriendin Sally in Rome woont. Dat gaat goed, totdat Sally’s vriendin Monica komt logeren. Het ogenschijnlijk suffe meisje (een mooie rol van Ellen Page uit JUNO) blijkt namelijk heel andere intenties te hebben...