We need to talk about Kevin icon_trailer.png

Het is de nachtmerrie van ouders: wat als jouw kind zoiets verschrikkelijks doet dat het nooit meer goed te maken is? Het is de werkelijkheid waar Eva Katchadourian (Tilda Swinton) in terechtkomt als haar zoon Kevin vlak voor zijn 16e verjaardag op school een vreselijke misdaad begaat. Hoe leef je daarna verder? De moeder van een slachtoffer van Kevin slaat Eva in een winkelcentrum keihard in het gezicht. Eva ondergaat het. Haar huis wordt besmeurd met rode verf; ze poetst het weg. Alsof ze zelf ook straf verdiend heeft. Vindt ze dat?
Via flashbacks zie je hoe Eva, een succesvolle mondaine reisboekenschrijfster, zwanger wordt omdat haar man het graag wil. Tot overmaat van ramp blijkt Kevin een huilbaby te zijn, die Eva zo gek maakt dat ze met de kinderwagen naast een man met een drilboor gaat staan om even de baby niet te horen. Maar als zijn vader hem optilt is Kevin stil. Eva krijgt steeds meer het idee dat er iets mis is met Kevin, maar juist omdat hij zich bij zijn vader wel gedraagt, blijft bij haar de twijfel knagen. Zij gaat zelf ook niet vrijuit: als Kevin haar als zevenjarige tot wanhoop drijft, wordt ze zo driftig dat zijn arm breekt.
Wat te doen? Swinton (IO SONO L'AMORE) speelt een fabuleuze rol als moeder die blijft hopen dat ze het verkeerd ziet, maar Ezra Miller als de puber Kevin biedt angstaanjagend tegenspel. WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN is een aangrijpende, prachtige film die je nog dagenlang bijblijft. Dit drama van Lynne Ramsay (die doorbrak met het al even mooie MORVERN CALLAR) won dan ook terecht verschillende prijzen, waaronder een European Film Award voor Swinton.