Midnight in Paris icon_trailer.png

Goed, hij viel er niet mee in de Gouden Palmen, maar mooi dat Woody Allen vorig jaar officieel het Filmfestival van Cannes mocht openen met MIDNIGHT IN PARIS. Sindsdien blijkt deze milde romantische komedie zelfs zijn grootste kassucces in jaren. Terecht: meteen vanaf de eerste beelden trekt de oude meester - Allen is inmiddels 75 - je als toeschouwer mee Parijs in, om je vervolgens niet meer los te laten.
Hoofdpersoon van MIDNIGHT IN PARIS is Gil (Owen Wilson), een Amerikaanse scenarioschrijver die met zijn verloofde Inez (Rachel McAdams) en haar rijke ouders de Franse hoofdstad bezoekt. Gil heeft succes als scenarist in Hollywood, ook al heeft hij eigenlijk niet zoveel op met die droomfabriek. Liefst wil hij een serieus boek uitbrengen, maar hij worstelt al een tijd met het manuscript van zijn debuutroman. Gil hoopt nieuwe inspiratie op te doen in Parijs - de stad van zijn literaire helden uit de vorige eeuw. En die inspiratie vindt hij. Want wanneer Gil op een regenachtige avond alleen door de stad slentert, komt hij dankzij een magische truc van Allen terecht in het Parijs van de jaren twintig. Vervolgens keert hij daar elke nacht naar terug. Gil discussieert er met grote dichters, ontmoet Picasso, en geeft Buñuel en Dalí een idee voor een film.
Met het nostalgische MIDNIGHT IN PARIS toont Woody Allen niet alleen de kracht van zijn verbeelding, maar laat hij ook zien hoe goed hij is als acteursregisseur. De tobbende Owen Wilson speelt mooi Allen’s alter ego. Minstens zo sterk zijn de kleine bijrollen van beroemde acteurs, waaronder Adrian Brody als Salvador Dalí, Kathy Bates als Gertrude Stein en niet te vergeten presidentsvrouw Carla Bruni als museumgids.