Ster in voetbal

STER IN VOETBAL gaat over de twaalfjarige Bayu uit Indonesië. Zijn grote droom is ooit een beroemde voetballer te worden en in het nationale elftal te spelen. Hij dribbelt elke dag met zijn bal door de steegjes in de buurt en oefent op een badmintonveldje. Zijn vriendje Heri moedigt hem vanuit zijn rolstoel aan en geeft Bayu aanwijzingen en adviezen.
Bayu wordt door zijn moeder en opa opgevoed; zijn vader is overleden. Die was ook gek op voetbal, maar zijn sportcarrière mislukte jammerlijk. En als taxichauffeur verdiende hij slechts een schamel loontje. Opa hoopt dat zijn kleinzoon een betere toekomst tegemoet gaat en wil niet dat Bayu zich met voetbal bezighoudt. Hij moet zijn tijd nuttig besteden: aan school, of aan een cursus schilderen of wiskunde. Om geen ruzie met opa te krijgen, verbergt Bayu steeds zijn bal of sluipt hij stiekem het huis uit om toch te gaan voetballen. Hij kan het gewoon niet laten.
Op een dag ziet de coach van de plaatselijke voetbalvereniging Bayu in de weer met zijn bal. Wat een talent, denkt hij verrast. En hij stelt de jongen voor om hem op te leiden, zodat hij met het nationaal team van jongens onder de dertien jaar kan meespelen. Zeg daar maar eens nee tegen. Dus doet Bayu er alles aan om zoveel mogelijk te trainen, zonder dat zijn opa het in de gaten heeft. Maar ondanks de hulp van zijn vrienden, wordt dat toch steeds lastiger.