jan_lokhorst.jpg Jan van Lokhorst

Kunst in de foyer

In onze foyer exposeren wij afwisselend werk van kunstenaars uit Gouda en omstreken. De komende maanden zijn schilderijen te zien van Jan van Lokhorst, die al improviserend abstracte composities maakt met – vooral – vrouwelijk naakt.

Jan van Lokhorst (1954) volgde de Rietveld Academie en studeerde in 1981 af aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming (tegenwoordig de Breitner Academie). Hij woont en werkt sinds 1981 in Gouda, waar hij in 1984 werd bekroond met de tweejaarlijkse kunstprijs van de gemeente.
Zijn werk bestaat met name uit olieverfschilderijen, werken in gemengde techniek en polycarbonaat panelen. Van Lokhorst laat zich inspireren door het menselijk lichaam; vaak schildert hij vrouwelijk naakt. Al improviserend ontstaan vormen, vervloeiingen en gelaagdheid in zijn schilderijen, die een grote mate van abstractie hebben. Zijn tekeningen zijn met vaart gemaakt, maar tegelijkertijd poëtisch en verstild.
De afgelopen 35 jaar exposeerde Van Lokhorst in diverse Nederlandse musea. Onder andere in museum Jan van der Togt in Amstelveen, waar in 2003 het boek ‘Jan van Lokhorst, 20 jaar schilderen’ werd gepresenteerd. Daarnaast werd zijn werk geëxposeerd in galeries, zowel in Nederland als in het buitenland.

Meer info:
Jan van Lokhorst
M 06-22992694
E info@janvanlokhorst.nl
W www.janvanlokhorst.nl