ruben_van_veen.jpg Ruben van Veen

Kunst in de foyer

In onze foyer exposeren wij afwisselend werk van kunstenaars uit Gouda en omstreken. De komende maanden zijn schilderijen te zien van de schilder/tekenaar Ruben van Veen die een atelier heeft onder het Filmhuis.

De tentoonstelling omvat kleurrijke schilderijen in klein formaat, waarin steeds weer figuren zijn te ontdekken. Figuren die menselijke aspecten tonen, zoals verlangen, verleiden, afstoten, ontwijken, dromen, dansen, vluchten en berusten.
Ruben van Veen (1960) studeerde economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en volgde teken- en schilderlessen aan de Volksuniversiteit te Gouda en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij exposeert sinds 1992. Zijn werk is opgenomen in museale en particuliere collecties. Hij werd driemaal genomineerd voor de Kunstprijs van Gouda en nam meerdere malen deel aan de tentoonstelling ‘Le Salon’ van Museum Gouda.
In 2011 maakte Van Veen in opdracht van Museum Gouda de wandtekening ‘Jona’ tijdens de tentoonstelling over de beroemde glas-in-lood-ramen van de Sint Janskerk. In 2015/2016 was hij in het kader van het Erasmusjaar artist in residence in de Goudse Jeruzalemkapel onder de naam “Groep van Zes”. Vorig jaar verscheen het kunstboek ‘Ruben van Veen / Tekeningen Schilderijen Kartonnen’ met een selectie van zijn werk over de periode 1994 – 2016.

Meer info
Ruben van Veen
W: rubenvanveen.com
E: mail@rubenvanveen.com