specials.jpg Filmspecials

Speciale voorstellingen

Het Filmhuis organiseert regelmatig speciale voorstellingen: premières, inleidingen, filmreeksen, etcetera. Hieronder een overzicht van wat u de komende tijd bij ons kunt verwachten.

INLEIDINGEN
Op maandag 23 oktober om 20:00 uur wordt de voorstelling van WHO IS ALICE? ingeleid door co-scenarist en producent Paul Smit. Smit (1976) is Gouwenaar, filosoof, cabaretier, schrijver, verandermanager en spreker in het bedrijfsleven.

PREMIÈRES
Op zaterdag 25 november om 21:15 uur is er een voorpremière van VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE, de verfilming van de bestseller van de Vlaamse Griet op de Beeck.

FILMSPECIAL 1: FRANSE CINEMA
Docent filmgeschiedenis en cultuurhistorica Sara Hoogveld geeft van oktober t/m december een special over de Franse Cinema. Deze bestaat uit drie colleges en een afsluitende film. Meer info 

FILMSPECIAL 2: FILM NOIR
Van januari t/m april geeft Sara Hoogveld een soortgelijke filmspecial over de Film Noir. Ook deze reeks bestaat uit drie colleges (over de Franse Film noir, de Amerikaanse Film Noir en over neo-noir) en een passende film ter afsluiting. Meer info volgt binnenkort.