r.png di 18 20:30
preloader.gif vr 21 15:30
preloader.gif zo 23 20:00
SEPTEMBER
the_reports_on_sarah_and_saleem.jpg

The reports on Sarah and Saleem

The reports on Sarah and Saleem icon_reserveer.png

In THE REPORTS ON SARAH AND SALEEM volgen we de Palestijnse broodleverancier Saleem en de Israëlische café-eigenaar Sarah. Het stel begint een riskante affaire in een periode waarin het conflict tussen Palestina en Israël verre van voorbij is.

Voor zijn werk levert Saleem brood af bij cliënten in Jerusalem. Een van hen is Sarah, de eigenaresse van een café, met wie al gauw een buitenechtelijke affaire ontstaat. Hun relatie valt echter niet diepgaand te noemen: ze lijken elkaar louter te ontmoeten zien voor seks. Buiten het bed – lees: Saleem’s ruime kofferbak – hebben ze vaker ruzie dan vrede.

Dan pakt de Palestijnse overheid Saleem op vanwege hun relatie. Hij wordt ervan verdacht dat hij in plaats van brood Israëlische prostituees aflevert in Palestina. Met behulp van een Palestijnse ambtenaar komt Saleem wel snel vrij, maar zijn geheim is nu wel bekend bij Mahmood, de broer van zijn vrouw. Daarnaast beginnen de Israelieers Saleem ervan te verdenken dat hij terroristen rekruteert in Israel, waaronder Sarah. En laat haar echtgenote nou net een hoge positie bekleden binnen de Israëlische veiligheidsdiensten…

‘Buitenechtelijke relaties zijn waarschijnlijk al voor teveel films de basis geweest’, aldus The Hollywood Reporter. ‘Maar in THE REPORTS ON SARAH AND SALEEMgeeft de Palestijnse regisseurMuayad Alayan een bijzondere nieuwe draai aan het genre tussen-de-lakens.’
NB: op dinsdag 18 september wordt de film ingeleid door Filmkrant-journalist Sasja Koetsier.

Deze film draait in het kader van de vredesweek, in samenwerking met het Museum voor Vrede en Geweldloosheid en het Verzetsmuseum Zuid-Holland.
Zie voor overige activiteiten tijdens deze week www.vredesweekgouda.nl