preloader.gif do 10 20:30
preloader.gif vr 11 21:45
preloader.gif di 15 14:00
preloader.gif vr 18 15:30
preloader.gif za 19 21:15
preloader.gif ma 21 20:30
MEI
the_shape_of_water.jpg

The shape of  water

The shape of  water icon_reserveer.png

Met THE SHAPE OF WATER slaagt Guillermo del Toro (PAN’S LABYRINTH) er opnieuw in ons op een magisch avontuur te nemen: dit keer volgen we een schoonmaakster die tijdens de Koude Oorlog een fascinerende relatie aangaat met een bijzonder schepsel uit de zee.THE SHAPE OF WATER vertelt het verhaal van de doofstomme Elisa Esposito (Sally Hawkins), die als schoonmaakster werkt bij een geheim Amerikaans militair lab. Onder leiding van kolonel Richard Strickland (Michael Shannon) houdt de inrichting een mysterieus wezen uit het Amazonegebied gevangen. Uit onderzoek blijkt dat het wezen een humanoïde amfibie is en anatomisch uniek in elkaar zit. De Amerikaanse over‐ heid ziet zijn kans schoon: het niet‐menselijke creatuur moet geëxploiteerd worden als middel om de ruimtewedloop van Rusland te winnen. Elisa – die het dier in het geheim regelmatig bezoekt – doet er alles aan om dit verschrikkelijke experiment te voorkomen.

In een tijdperk waarin ongegronde, sociale antipathie steeds makkelijker wordt uitgeproken, maakt Del Toro met THE SHAPE OF WATER een gewaagd politiek statement: hoe verschillend we ook mogen zijn, wees niet bij voorbaat bang voor elkaar. ‘Het mooiste van onze kunst is dat we er lijnen in het zand mee kunnen uitwissen. Laten we dat blijven doen, ook als de wereld zegt dat ze dieper moeten worden’, aldus de regisseur tijdens de Oscaruitreiking.

Zijn film won daar liefst vier Oscars, waaronder die voor beste film. ‘THE SHAPE OF WATER heeft de vorm van een sprookje, dat zoals gebruikelijk bij Del Toro prachtig is vormgege‐ ven. Het monster‐ annex liefdesverhaal zit vol visuele verbeeldingskracht, van een magische musicalsequentie in zwart‐wit tot het mobiele camerawerk dat door water lijkt te zweven’, schrijft het NRC in een vier sterren‐recensie.
NB: op donderdag 10 juni wordt de voorstelling ingeleid door filmkenner Sara Hoogveld.