preloader.gif vr 26 15:30
preloader.gif zo 28 11:00
preloader.gif di 30 20:30
JANUARI
preloader.gif vr 02 19:00
preloader.gif zo 04 20:00
preloader.gif di 06 14:00
FEBRUARI
the_leisure_seeker.jpg

The leisure seeker

  • regie: Paolo Virzì

  • met: Helen Mirren • Donald Sutherland • Chelle Ramos

  • FRA/ITA •avonturenfilm, drama, komedie • 2017 • 112 min.

The leisure seeker icon_reserveer.png

In deze tragikomische roadmovie ontvlucht een ouder echtpaar (vertolkt door Donald Sutherland en Helen Mirren) hun bezorgde kinderen en artsen. Nog één keer gaan de twee samen op reis in hun vertrouwde camper.

Al direct aan het begin van THE LEISURE SEEKER wordt duidelijk wat ons te wachten staat. De zoon van Ella en John Spencer heeft net ontdekt dat zijn ouders én de camper verdwenen zijn, en belt in paniek zijn zus. Ze maken zich zorgen: Ella heeft onbehandelbare kanker en John lijdt aan voortschrijdende dementie.

Toch is dat precies de reden voor de oudjes om er tussenuit te piepen, hun toekomstperspectief is belabberd. Liever nog een keer samen op vakantie dan in een steeds afhankelijker situatie te belanden. Ella’s plan is om vanuit hun woonplaats in Massachusetts over Route 1 naar Florida af te zakken om in Key West Hemingway’s huis te bezoeken. Een grote wens van John, die als ex-letterkundeprofessor mensen nog steeds graag trakteert op een frase uit een gedicht of roman.

Terwijl op de achtergrond de presidentsverkiezing Trump/Clinton zijn hoogtepunt nadert, luisteren Ella en John in hun ‘leisure seeker’ naar Bob Dylan en Janis Joplin. Ondanks hilarische, ongewenste of soms zelfs gevaarlijke situaties, vaak veroorzaakt door John’s haperende geheugen, genieten ze van hun sentimental journey. Medicatie, een goed glas whisky en elkaars nabijheid, meer verlangen ze niet. Maar gaandeweg beseft vooral Ella dat er geen weg terug meer is.

Dat de oudjes er nog wat van kunnen, laat het duo Mirren (72) en Sutherland (82) zien in dit drama, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Michael Zadoorian. Humor, bespiegelingen, verwarrende en schrijnende momenten – ze komen allemaal langs.